af017725: Oxfam-Wereldwinkels vzw. Verkoop van produkten omwille van de herkomst… - Oxfam-Wereldwinkel
"Affiche uitgegeven in 1978-1979 door Oxfam-Wereldwinkels voor eerlijke productenhandel. Tekst: oxfam-wereldwinkels vzw. Verkoop van produkten omwille van de herkomst… Gewoonlijk wordt bij het komen van een produkt alleen naar de kwaliteit en de prijs gekeken. De wereldwinkels vinden dat ook de herkomst van belang is. Daarom verkopen we enkel produkten van groepen of landen die streven naar een ontwikkeling van de gewone mensen. Of juister: van boeren of arbeiders die zichzelf organiseren, die samen de beslissingen nemen die voor hen van belang zijn, en de opbrengst verdelen onder de mensen die ervoor gewerkt hebben. … en omwille van de informatie. Maar het gaat de wereldwinkels niet alleen om de verkoop. Ook al is het soms voor de groep waarvan we produkten afnemen heel belangrijk dat we hun produkten verkopen, en ook al is het voor ons als konsument een konkreet alternatief. Het produkt heeft ook waarde als teken van solidariteit, en als konkreet verhaal over de oorzaken van de onderontwikkeling. De wereldwinkelprodukten tonen ons dat de armoede in de ontwikkelingslanden geen fataal noodlot is, maar een direkt gevolg van het ekonomische systeem, hier en in de derde wereld. Daar moet wat aan gedaan worden. Wanneer je echter armoede en onderdrukking wil bestrijden, moet je weten welke hiervan de oorzaken zijn. Daarom vind je in de wereldwinkels heel wat boeken, brochures, affiches, fonoplaten. Jij ook? Je kan op heel wat manieren met de wereldwinkel meewerken: door zelf de wereldwinkelprodukten te kopen en in eigen kring uit te leggen waarom je dat doet; door een aktiviteit te organiseren in je buurt, je vereniging, je school of werk. De wereldwinkel zal je daarbij graag helpen. Wil je meer te weten komen over de wereldwinkels? Loop er eens binnen. Adressen kan je bekomen bij: OXFAM-WERELDWINKELS V.Z.W. BURGGRAVENLAAN 28 9000 GENT (091/21 64 04 ) — VER. UITG. Vrij van zegel - art. 198, par. 7. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"