pk000778: De pensioenen in België
"Prentbriefkaart in kleur voorstellend een arm gezin, een pastoor, een hoge militair, een man met hoge hoed en een man met een kroon. Deze 2 laatsten stelen de pensioenkas, terwijl de pastoor en de militair een gul deel hebben gekregen. Tekst : Belgische Werkliedenpartij, landelijke raad. Wetgevende verkiezingen van juni 1912. De pensioenen voor de kleinen. De pensioenen voor de grooten. De pensioenen voor de klerikale prebendarissen. De in nood zijnde arbeiders kunnen het pensioen van 9 centen daags niet bekomen als zij op voorhand geen 18 fr. gestort hebben. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"