af003463: “Het beste middel tegen armoede is waardig werk.” - Spinnox, Sigrid; 11.11.11
"Affiche uitgegeven in 2009 door 11.11.11 voor waardig werk. Tekst: “Het beste middel tegen armoede is waardig werk.” Kofi Annan. Waardig werk begint b ij een fatsoenlijk loon. Nochtans verdient de helft van alle werkende mensen in de wereld minder dan 1,5 euro per dag. Dat is te weinig voor een leven zonder armoede. Vier op de vijf werkenden genieten geen bescherming bij ziekte of ongeval, vallen zonder inkomen bij zwangerschap en hebben geen recht op pensioen. Waardig werk betekent ook respect voor vakbondsrechten. Zo kunnen werknemers opkomen voor waardige werkomstandigheden op de werkvloer. Zonder voldoende, fatsoenlijk betaald werk maakt de strijd tegen armoede en honger geen kans. Zonder recht op waardig werk wordt het niets met de Millenniumdoelstellingen. Waardig werk wereldwijd. Een campagne van de vakbonden en de Vlaamse Noord-Zuidbeweging 2008-2010. © Sigrid Spinnox. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"