af001502: Wie helpt er mee aan den grooten kuisch? - Volksdrukkerij; BWP
"Affiche uitgegeven in 1925 door de Belgische Werkliedenpartij (BWP) voor de provincieraadsverkiezingen in Oost-Vlaanderen. Tekst: Provinciale Verkiezingen 1925. Wie helpt er mee aan den grooten kuisch? Op 8e November 1925 wordt het kiezerskorps opgeroepen om zich uit te spreken of de provincie Oost-Vlaanderen nog langer zal bestuurd worden in een geest van achteruitkruiperij en eng fanatisme. 't Is inderdaad sedert 1836, dus bijna negentig jaren, dat de klerikalen in den provincieraad een alleenheerschappij voeren, die altoos schadelijk is geweest voor den vooruitgang onzer provincie. Wij hebben hier een Bestendige Deputatie, of anders gezegd, een dagelijks provinciaal bestuur wiens eenige politiek is geweest, steeds de provinciale kas leeg te maken voor allerlei klerikale politieke werken te steunen. Het tijdperk is aangebroken om aan deze ondragelijke alleenheerschappij een einde te stellen. Eene verplaatsing van zes zetels is voldoende om de klerikale meerderheid omver te werpen. Wanneer het kiezerskorps van 5e April ons getrouw blijft, waaraan wij niet twijfelen, dan ligt de klerikale meerderheid op 8 November omver! Werklieden, Landbouwers en Kleine Burgers! Met de socialisten in het dagelijksch provinciaal bestuur, zou een tijdperk aanbreken van finantieele gezondmaking, van een ernstige landbouw- en onderwijspolitiek, kortom van een zuiver democratischen vooruitgang. Op 8 November gestemd voor de socialisten! Volksdrukkerij - Gent. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"