te005427: Ontwerp van neon lichtreclame voor het Volkshuis annex cinema te Willebroek - Neolight s.a.
"Zie ook: te005424Zie ook: te005425Zie ook: te005426Zie ook: te005428Zie ook: te005429Zie ook: te005430 Ontwerp voor een neon lichtreclame met de tekst: 'VOLKSHUIS' en 'KINEMA'. Onderaan staat de naam en is een vignet gekleefd van het ontwerp- en uitvoeringsbedrijf 'NEOLIGHT S.A.'. Het ontwerp is gemaakt op zwart papier voor rode neon verlichting, vermoedelijk begin jaren 1930. Het nieuwe volkshuis annex feestzaal en cinema Vooruit te Willebroek werd ontworpen door Fernand Brunfaut en geopend in 1932, op een foto van de opening is te zien dat dit ontwerp van Neolight s.a. (de vertikale lichtlijnen op de gevel en de ontbrekende naam Vooruit) niet werd uitgevoerd. (https://www.willebroek.info/HANDEL/STRATEN/WILAVLST_2/WILAVLST_2_047.htm) FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"