241.09: Dossier betreffende de Union de la Gauche Socialiste (UGS). - Vaume, Henri
"Collection: Vaume Henri; Biografie: De journalist Henri Vaume was actief in de linkse Belgische Socialistische Partij (BSP) en in de anti-imperialistische bewegingen van de jaren 1950 en 1960. Deze activiteit was verbonden met zijn lidmaatschap bij de Belgische Afdeling van de Vierde Internationale. Hij was onder andere lid van het Redactiecomité van ‘La Gauche’, van het Centraal Comité van de Parti Wallon des Travailleurs (PWT) (1965-1971) en van de directie van de Luikse verbond van de PWT. Hij was secretaris van het Luikse Solidariteitscomité met het volk van Zuid-Vietnam, en tenslotte was hij één van de stichters van de Ligue Révolutionnaire des Travailleurs (LRT) in 1971. Level of description: File; Series: 241: Archief van Henri Vaume"