af017082: Plan. De Planbelofte van 1934-35 gaat in vervulling - Samenwerkende drukkerij Lucifer; BWP; Syndikale Kommissie van België
"Affiche uitgegeven in 1936 door de Belgische Werkliedenpartij (BWP) en de Syndikale Kommissie van België (SKB) voor de parlementsverkiezingen. Tekst: PLAN. DE PLANBELOFTE VAN 1934-35 GAAT IN VERVULLING: De bankiers werden uit de Regeering verjaagd. De bankcontrole werd ingevoerd. De ontwerpers der Mendelssohnleening werden ontmaskerd. 50 t.h. taxatie wordt voorgesteld op de groote winsten verwezenlijkt door speculatie op den val van den frank. De banken verdienen geen cent meer op staatsleeningen. Voorheen 70 millioen op 1 milliard. Dit zuiveringswerk moet volledigd worden: Wij eischen de verwijdering der bankiers uit al de kredietinstellingen van den Staat. De uitbouw van den democratischen Staat moet verzekerd worden. Sam. druk. LUCIFER (Best.: Vanden Bosch) Kapellemarkt, 8, Bruss. 35066. Belgische Werkliedenpartij - Syndikale Kommissie van België. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"