te001047: Ontstaansgeschiedenis van Deurne (Antwerpen), De vooruitgang der beschaving - Braem, Renaat
"Gemengde techniek in kleur voorstellend de ontstaansgeschiedenis van Deurne, getekend door Renaat Braem. Een pater met paternoster en sigaar kijkt toe hoe een oude man en een vrouw in lompen moeizaam het land bewerken. Tekst: De vooruitgang der beschaving : de geestelijkheid ontgint de woeste gronden van Deurne. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"