fo010293: 1 meistoet in Gent - Verberkt, Adolphe
"Zwart-witfoto van een grote groep kinderen in een 1 meistoet in Gent, begin jaren 1930. Er worden borden gedragen met opschrift: Wat de socialisten voor de arme zieltjes veroverd hebben, verplichtend onderwijs tot 14 jaar, daarna een ganse reeks opsommingen van de te genieten leerstof. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"