466.0764: Dossier betreffende algemene werking van de afdeling Boom in 1983. - KVB
"Collection: KoÃ¶peratieve Vrouwenbeweging (KVB); Biografie: Al in 1885 vormde vrouwelijke leden van samenwerkende maatschappij Vooruit in Gent een kring onder de naam De Samenwerksters. Daarin werd naast verbruikersbelangen ook gesproken over vrouwenrechten. Pas begin januari 1923 kwam er een nationale organisatie: toen stichtten vertegenwoordigers van groeperingen van coöperatrices of ‘samenwerksters’ de Koöperatieve Vrouwenbeweging (KVB). De beweging was aanvankelijk vooral in Wallonië goed uitgebouwd, meer bepaald in de regio Luik.