af008102: Cuba socialista vencera - AIB; Van Overveldt, Mieke (1993)
"Affiche uitgegeven in 1993 door de Anti-Imperialistische Bond (AIB) (Kessel-Lo) voor solidariteit met Cuba. Afbeelding: tekening van een klauwende arend met gespreide vleugels boven Cuba (met vlag) en portretfoto van Che Guevara. Tekst: CUBA SOCIALISTA VENCERA. STOP DE BLOKKADE! Anti-Imperialistische Bond ism vzw Imast. 6-uren voor Cuba. Woensdag 31 maart. Zaal Isol en Auditoria Vesalius (Nabij Stuc) 18 tot 20 u. in de hall van Alma II. Reisbeurs: Op reis naar Cuba in juli of september, 2 weken met Cubaanse jongeren werken op de velden, 1 week het land rondtrekken. Ook iets voor jou? Cubareizigers van de voorbije jaren geven je ale sic informatie. Ook informatie over reizen naar: Palestina, Chili, Peru, het Noorden van Korea, Irak, Senegal, Marokko, China, Zaïre, Brazilië, Marookao, Egypte, ... 20 u. Debat: Cuba en de mensenrechten. Met Jacques Kolf (AIB), Xavier Declerq (Oxfam-België), Torres (Cubaan). Cuba respekteert sic de mensenrechten niet. Er is geen vrije meningsuiting op Cuba zijn veel gehoorde kritieken op het socialistische Cuba. Nochthans sic zijn zij het enige land in Latijns Amerika sic dat erin slaagt de elementaire mensenrechten voor zijn volk te garanderen: gratis gezondheidszorg en onderwijs, voedsel, kleding, huisvesting. De verkiezingen in Cuba van 24 februari tonen aan dat de socialistische demokratie sic erin slaagt miljoenen mensen te betrekken bij het beleid van het land. 22 uur Fiesta Latina. Exotische en hete salsa muziek sic, in zaal Isol. Inkom: 150 fr., studenten 100 fr. Alle informatie: AIB, Eeuwfeeststraat 39, 3010 Kessel lo sic. 016/25 18 05. CUBA SOCIALISTA VENCERA. AIB LAI 02/513 53 86. V.U. Van Overveldt Mieke, Kazernestraat 68, 1000 Brussel. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"