Van schooltroep naar schoolgroep... : de institutionele pedagogiek : een alternatieve stroming in het spoor van Freinet - De Ridder, Sylvia (Gent: Masereelfonds, 1977)
"Uitgegeven in samenwerking met Kultuuropbouw West-Vlaanderen en Aktiegroep Kritisch Onderwijs"