416.00024: Stukken betreffende de Blackfeet indianen - Koördinatie Werkgroepen Inheemse Aangelegenheden (KWIA)
"Collection: KoÃ¶rdinatie Werkgroepen Inheemse Aangelegenheden (KWIA); Biografie: Sinds het begin van de jaren 1970 zijn er in Vlaanderen groepen actief die zich inzetten voor in-heemse volkeren. In 1985 besloten de Werk- en Actiegroep Indiaans Amerika (WAIA), de Werkgroep Indianen Zuid-Amerika (WIZA) en het Belgisch Actiecomité Noord-Amerikaanse Indianen (BANAI), drie steunorganisaties voor inheemse volkeren in het Amerikaans continent, onder de naam Koördinatie Werkgroepen Inheemse Aangelegenheden (KWIA) hun werkzaam-heden te coördineren en uit te breiden naar andere continenten. KWIA bestempelt zichzelf als een mensenrechtenorganisatie omdat ze opkomt voor de rechten van de inheemse volkeren. Dit doet ze onder meer door het ondersteunen van politieke acties van de inheemse volkeren door bij overheden en internationale instanties te lobbyen. Daarnaast heeft KWIA ook een educatieve werking over de toekomst en de problematiek van de inheemse volkeren. Sinds 1989 is KWIA gestructureerd in vier verschillende groepen: de werkgroep Zuid- en Centraal-Amerika, de werkgroep Noord-Amerika, de werkgroep Bosvolkeren en een werkgroep Azië en de Pacific. KWIA publiceerde het tweemaandelijks tijdschrift Vergeten Volkeren. Level of description: File; Series: 416: Archief van Koördinatie Werkgroepen Inheemse Aangelegenheden (KWIA) en haar voorgangers Belgisch Actiecomité Noord-Amerikaanse Indianen (BANAI) en Werk- en Actiegroep Indiaans Amerika (WAIA)"