af017487: Belangrijk Bericht - Medische Werkgroep tegen Atoomwapens; Glorieux, Eloi (1985)
"Affiche uitgegeven in 1985 door de Medische Werkgroep tegen Atoomwapens (MWTA) voor nucleaire ontwapening. Tekst: MEDISCHE WERKGROEP TEGEN ATOOMWAPENS Triomflaan 74, 1160 Brussel 02/649.02.73 & 053/21.33.00 rek. nr. 429-8072731-15 M.W.T.A. Aalst. BELANGRIJK BERICHT. IK DIE BEGAAN BEN MET UW GEZONDHEID, HEB DE PLICHT U TE WAARSCHUWEN VOOR ELK GEVAAR DAT UW LEVEN BEDREIGT. KERNWAPENS ZIJN ZO’N GEVAAR! ÉÉN ENKELE ATOOMBOM MAAKT BIJ ONS HONDERDUIZENDEN SLACHTOFFERS. OOK IK ZAL DOOD OF ERNSTIG GEKWETST ZIJN EN U NIET MEER KUNNEN HELPEN. EEN ECHTE ATOOMOORLOG ZAL NIET ENKEL DE BESCHAVING VERNIETIGEN MAAR KAN ZELFS HET MENSELIJK RAS VOLLEDIG UITROEIEN. WIE NOG VERLEEFT MOET GEEN HULP VERWACHTEN. HET ENIGE WAT WE KUNNEN DOEN IS EEN KERNOORLOG VOORKOMEN. ZOLANG ER NOG KERNWAPENS ZIJN BLIJFT HET GEVAAR BESTAAN. WIJ WILLEN NIET VERNIETIGD WORDEN. HELP MIJ ONZE POLITIEKE LEIDERS ER VAN TE OVERTUIGEN DE KERNWAPENWEDLOOP TE STOPPEN. DE KERNWAPENS MOETEN DE WERELD UIT! Dit bericht is afkomstig van de Internationale Physicians for the Prevention of Nuclear War, een niet-partijpolitieke wetenschappelijke vereniging van meer dan 105.000 aangesloten artsen uit Noord & Zuid en Oost & West. IPPNW/225 Longwood Avenue/Boston, MA 02115/USA. V.U.: E. Glorieux. Triomfl. 74, 1160 Bsl. Bijlage Nieuwsbrief nr. 12 maart-april ’85. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"