pr003220: Debout les morts - Réssurection Infernale, 1917 - Masereel, Frans
"Map met drie flappen waarin de reeks van negen linoleumsneden en een frontispice getiteld 'Debout les morts - Réssurection Infernale' in 1917 werd uitgegeven door Kundig te Genève. De map is aan de voorzijde voorzien van een etiket met de tekst: 'Debout les morts / Réssurection Infernale / 10 bois gravés de Frans Masereel' en eronder de kleine afbeelding van uitbrekende skeletten. Onderaan, rechtstreeks op de map, staat de tekst: 'Kundig, éditeur / Genève' met daarboven de kleine afbeelding van een soldaat met het hoofd achterover en de handen op het gezicht. De afbeeldingen zijn mogelijk linoleumsneden. Bij de map en de reeks prenten zit een achterblad met het exemplaarnummer en informatie over de soorten van uitgave en hun oplage. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"