139.00068: Syllabus ‘Sociale stelsels’ door J. Dekock voor de gewestelijke school Mechelen. - Arbeidershogeschool
"Collection: Arbeidershogeschool; Level of description: Item; Biografie: De Arbeidershogeschool werd in 1921 gesticht met als doel de vorming van militanten voor politieke, syndicale en coöperatieve organisaties. De beheerraad werd gevormd door het bestuur van de Centrale voor Arbeidersopvoeding (CAO) waarin alle grote socialistische organisaties vertegenwoordigd waren. Hendrik De Man werd van 1921 tot 1922 met de algemene administratieve en pedagogische leiding belast. Hij werd opgevolgd door Piet Landsvreugt als secretaris van de Vlaamse sectie en Léon Delsinne als secretaris van de Franstalige sectie. In 1924 werd Landsvreugt door Désire Bouchery opgevolgd, in 1935 Delsinne door Jean Nihon. De monitors waren Max Buset, Gust de Muynck, Frans Longville en in 1928 Frans Zoete en Jean Nihon. Series: 139: Archief van Arbeidershogeschool"