af003175: Henry Van de Velde 1863-1957 - Acco; CC Oratoriënhof; Peeters, Frans (1989)
"Affiche uitgegeven in 1989 door het cultureel centrum Oratoriënhof voor een tentoonstelling en een herdenkingsfeest ter ere van Henry Van de Velde. Afbeelding: vier zwart-witfoto's van gebouwen van Henry Van de Velde: Boekentoren in Gent, Technische School in Leuven, Wereldtentoonstellingspaviljoen in Parijs en Wereldtentoonstellingspaviljoen in New York. Tekst: HENRY VAN DE VELDE (1863-1957) Cultureel Centrum Oratoriënhof Mechelsestraat 111, 3000 Leuven DRIE AKTIVITEITEN OMTRENT DE ARCHITECTUUR VAN HENRY VAN DE VELDE (periode 1926-1944) EEN PLEIDOOI VOOR HET BEHOUD VAN HET RITO ALS MONUMENT TE LEUVEN. DINSDAG 7 NOVEMBER Opening tentoonstelling Henry Van de Velde's tweede Belgische periode (1926-1944) 20u30: S. POELMANS (piano) speelt HINDEMITH, BUZONI (muziek uit de Bauhausperiode) 21u00: Optreden jazz-combo: Koen Vanden Driessche (drums), Paul Jubloux (sax); Chris Mentens (bas); Ben Vanderweyden (piano). DONDERDAG 16 NOVEMBER 20u: Lezing over de architectuur van Henry Van de Velde door Dr. Ir. LUC VERPOEST Muzikaal intermezzo door S. POELMANS (piano). DONDERDAG 30 NOVEMBER 20u: Documentaire biografische film van Rik Sauwen (BRT) over leven en werk van Henry Van de Velde. m.m.v. Planafdruk GILIS, Blijde Inkomststraat 123, 3000 Leuven. Organisatie: C.C. Oratoriënhof i.s.m. C.S.C. Leuven-Noord, -Zuid en -Station. Vrij van zegel art. 198. vu. Frans Peeters, Mechelsestraat 70, 3000 Leuven. offset acco leuven - 016/29.11.11."