af017572: Bericht. Gemeenteverkiezingen van 24 November 1946 - Hoste, A.D. (1946)
"Affiche uitgegeven in 1946 voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gent. Tekst: Kiescollege der STAD GENT HOOFDBUREEL. Formuul F (1946) BERICHT GEMEENTEVERKIEZINGEN van 24 November 1946. Gent, den 31 October 1946. De voorzitter van het hoofdbureel verwittigt MM. de gemeentekiezers van Gent, dat hij de voorstelling van candidaten en hunne aanvaardingen zal ontvangen op Vrijdag 8 November en Zaterdag 9 November 1946 van 13 tot 16 uur, ten Paleize van Justitie, Koophandelsplaats te Gent. Na dat tijdsbestek zal geene enkele voorstelling of aanvaarding nog ontvankelijk zijn. De candidaten en de kiezers die de akten van voorstelling zullen afgegeven hebben, worden toegelaten om, zonder verplaatsing, kennis te nemen van al de nedergelegde akten van voorstelling en schriftelijk hunne bemerkingen aan het hoofdbureel over te maken. Dit recht geldt binnen den tijd bepaald voor het neerleggen der akten van voorstelling. Het geldt nog gedurende twee uren na het verstrijken van dien tijd en 's anderdaags Zondag 10 November 1946, van 14 tot 16 uur. Te rekenen van Dinsdag 12 November 1946, zal de voorzitter van het hoofdbureel de officieele lijst der regelmatig voorgestelde en aanvaardende candidaten aan dezen mededeelen, alsook aan de kiezers die ze hebben voorgesteld, indien zij het vragen. Op Dinsdag 19 November 1946, van 15 tot 17 uur, zal de voorzitter van het hoofdbureel de voorstellingen der getuigen aanvaarden, door de candidaten aangeduid, om bij de stemverrichtingen tegenwoordig te zijn. De Voorzitter, STEYAERT. ONDERRICHTINGEN AANGAANDE DE CANDIDATUREN. De voorstelling van candidaten moet onderteekend zijn door ten minste 100 gemeentekiezers. De candidaten mogen de lijst waarop hunne namen voorkomen niet onderteekenen. Een kiezer kan maar één akte van voorstelling van candidaten voor dezelde kiezing onderteekenen. De voorstelling met vermelden den naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats der candidaten, alsmede der kiezers die ze voorstellen. Zij moet gedagteekend en onderteekend zijn. De candidaten wijzen in hunne aanvaardingsakte, onder de kiezers welke hunne candidaatstelling hebben onderteekend, drie personen aan die zij ertoe machtigen deze akte in te dienen. De candidaatstelling moet door minstens één der drie aldus aangewezen onderteekenaars aan den voorzitter van het hoofdbureel overhandigd worden die er ontvangstbewijs van geeft. Zij vermeldt de orde in dewelke de candidaten voorgesteld worden. De aanvaardende candidaten, wier namen voorkomen op eene zelfde akte van voorstelling, worden aanzien als eene enkele lijst uitmakende. Geene lijst mag meer candidaten behelzen dan het getal te verkiezen leden. Men mag niet tegelijkertijd op twee of meer lijsten voorgesteld worden. ONDERRICHTINGEN AANGAANDE DE AANWIJZING VAN GETUIGEN. De candidaten mogen ten hoogste één getuige en één plaatsvervangende getuige voor elk stembureel aanduiden. De candidaten die te zamen worden voorgesteld, mogen voor elk bureel maar één getuige en één plaatsvervangende getuige aanduiden. De getuigen moeten gemeentekiezers zijn. De candidaten zelven mogen als getuigen of plaatsvervangende getuigen aangeduid worden, zelfs wanneer ze geen kiezer zijn. De candidaten zullen het bureel aanwijzen, waar elke getuige zetelen zal. Zij zullen zelf de getuigen, die zij hebben aangeduid, daarvan kennis geven, door middel van eenen brief, medeonderteekend door den voorzitter van het hoofdbureel. Buiten de getuigen, waarvan hierboven sprake, mogen de candidaten in de aanvaardingsakte een getuige en een plaatsvervangende getuige aanwijzen, belast met het bijwonen der zittingen van het hoofdbureel, voor het sluiten der candidatenlijst en het opmaken van den stembrief. Indien candidaten, in afzonderlijke aanvaardingsakten, onderscheiden personen hebben aangewezen, dient alleen rekening gehouden met de aanwijzingen die door den in de voordrachtsorde eerstkomenden candidaat onderteekend zijn. Drukkerij v/h AD. HOSTE, N.V., Galgenberg, 21-23, Gent. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"