357.00006: Stukken betreffende de organisatie van de administratie van de Union des Coopérateurs Borains (UCB) - Maurice Dequenne
"Collection: Dequenne Maurice; Level of description: Item; Archiefgeschiedenis: Het archief bevat 78 stukken in 10 dozen (1,10 lopende meter) en is toegankelijk mits toelating van de dienstdoende archivaris.Biografie: Maurice Dequenne was begin jaren zeventig boekhoudkundig directeur van Febecoop en lid van het Financieel Comité. Toen de Waalse coöperaties begin jaren zeventig in ernstige moeilijkheden verkeerden, werd hij belast met hun reconversie. In die hoedanigheid werd hij ondermeer algemeen directeur van de Union des Coopérateurs Borains (UCB) en van Au Progrès Jolimont (Haine-Saint-Paul). Dequenne probeerde de Henegouwse coöperaties nog te redden door een grootscheeps fusieplan, dat ondermeer leidde tot de Coop Sud, waarin ook de Union Coopérative Liège betrokken was. Dit archief, dat door hemzelf werd aangelegd, bevat dan ook uitsluitend stukken met betrekking op het financieel beheer van de Waalse coöperaties en hun reconversie. Het archief sluit dan ook perfect aan bij zowel het archief van de Société Générale Coopérative (archief nr.34) en haar “opvolger” Febecoop als bij de archieven van de diverse Waalse coöperaties. Series: 357: Archief van Maurice Dequenne"