b001359: Theater Taptoe, 'Vader Tamboer; het leven van een marktzanger', Manse - De Bruyker, Luk
"Marionet Manse (de vrouw van Tamboer), gebruikt bij de voorstelling 'Vader Tamboer; het leven van een marktzanger', een poppenrevue van Freek Neirynck en Romain Deconinck uit 1978, gecreëerd door marionettentheater Taptoe, Luk De Bruyker. Niet zo erg lang heeft Lionel Bauwens alleen op de markten gestaan. Zoals hij vroeger de kompaan van zijn vader Fons geweest was, trok vrouw Clementine al vrij vroeg met hem mee als secondant. Zij deelde de liedjesteksten uit terwijl Lionel op zijn akkordeon de mensen warm speelde en rustig liet samentroepen. (Uit 'het leven van vader Tamboer, marktzanger', Freek Neirynck, 1978, Taptoe, Eeklo) FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"