pk000521: Namur. Statue Léopold Ier
"Prentbriefkaart in kleur voorstellend het standbeeld van Leopold I in Namen. Tekst op de keerzijde : Goede Vriend, Onze tegenstrevers zijn bang ! Zij weten dat de kiezing tegen hen gaat uitvallen en beginnen daarom te liegen. Een puntje slechts over de Staatskas : van 1878 tot 1884 liberaal bestuur was er 59 miljoen te kort hoewel er 43 miljoen nieuwe lasten werden geheven. Van 1884 tot 1912 katholiek bestuur was er 210 miljoen boni zonder nieuwe lasten. Integendeel, de last op koffie, thee, suiker, tabak enz., werden afgeschaft ! Laat ons dus niet veranderern ! Wij stemmen voor de Katholieken onder n° 1. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"