606.2.2.00039: Stukken betreffende de boekhouding - BSP-afdeling Wilrijk
"Collection: BWP/BSP/SP-afdeling Wilrijk; Biografie: Na de oorlog, in 1945, leverden ze de eerste – en meteen ook laatste – socialistische burgemeester van Wilrijk: Frans Van Dun. Al het daaropvolgende jaar werd de socialisten het burgemeestersambt alweer ontnomen. De BSP maakte tot 1959 wel verder deel uit van de meerderheid en deed dat terug vanaf 1965 tot de fusie met zeven andere gemeenten tot Stad Antwerpen, op 1 januari 1983. Naast Frans Van Dun namen in de naoorlogse Wilrijkse gemeentepolitiek vooral Henri Cornelis, Michel Wittock, Jozef Op de Beeck en Karel Lamoen een prominente plaats in. Level of description: Item; Series: 606.2.2: Organisatie"