Verzuiling : een historische en vergelijkende analyse - Hellemans, Gustaaf (Leuven: KUL, 1989)
"Gustaaf Hellemans Proefschrift aangeboden tot het verkrijgen van de graad van doctor in de sociale wetenschappen"