588.39: Verslagen van de bestuursvergaderingen van Arbeid & Kunst - Harmonie Arbeid en Kunst Antwerpen
"Collection: Harmonie Arbeid & Kunst Antwerpen; Biografie: In 1903 werd de harmonie Arbeid en Kunst gesticht als de muziekmaatschappij van de actieve gebuurtenkring van het Zuid (8ste Wijk) die, samen met de 3de, 4de en 9de wijken en Hoboken, de Zuiderfederatie vormden van de BWP-Antwerpen. Michel Van Os, lid van het bestuur van de Metaalbewerkersbond en arbeider in de Minervafabriek, ronselde de muzikanten onder zijn werkmakkers. Henri Cauwenbergh nam de leiding van het korps op zich. Na een eerste gelegenheidsconcert ter gelegenheid van een veldfeest van de Propagandakring Zuid, ging men van start met een dertigtal man, voornamelijk gerecruteerd onder metaalbewerkers en diamantslijpers. Level of description: File; Series: 588: Archief van Harmonie Arbeid en Kunst Antwerpen"