033.00021: Pamfletten, programma’s van 1 meifeesten - BSP-afdeling Geraardsbergen
"Collection: BWP/BSP/SP-afdeling Geraardsbergen; Biografie: De socialistische beweging in Geraardsbergen vierde in 1982 haar 100-jarig bestaan en zou dus in 1882 opgericht zijn. In de tabaksindustrie en later in de lucifersector ontstonden de eerste groeperingen. In de stad en randgemeenten waren er sterke partijafdelingen, ook na de teloorgang van de industrie, toen Geraardsbergen meer en meer een pendelgemeente werd. Er was trouwens een nauwe samenwerking met deze kernen in de randgemeenten, de kantonale congressen en vergaderingen kunnen daarvan getuigen. Level of description: Item; Series: 033: Archief van BSP-afdeling Geraardsbergen"