140.00085: Briefwisseling met personen uit Hongarije betreffende vragen naar documentatie en informatie aan het Bureau voor Sociaal Onderzoek. - BWP-Bureau voor Sociaal Onderzoek
"Collection: BWP-Bureau voor Sociaal Onderzoek; Biografie: In 1933 ontstond het Bureau voor Sociaal Onderzoek onder directe leiding van Hendrik Deman. Het groeide uit tot het grootste partijstudiebureau van voor de oorlog . In april 1935 kwam de leiding in handen van Max Buset. Oorspronkelijk was de belangrijkste taak de voorbereiding en uitwerking van het Plan van de Arbeid en de Coferentie van Pontigny. Daarnaast kwamen regelmatig aanvragen binnen naar documentatie en informatie. Verder waren er binnen het Bureau verscheidene commissies gevestigd : ‘Commission Aéronautique’, ‘Commission pour la Nationalisation du Crédit’ , ‘Groupement Universitaires d’Etudes Sociales’. Level of description: Item; Series: 140: Archief van BWP-Bureau voor Sociaal Onderzoek en haar voorgangers, Bureel voor Dokumentatie en Dokumentatiebureau"