404.00029: Dossier betreffende de viering van 100 jaar ABBV in het Waasland - ABVV-gewest Sint-Niklaas; ABVV-gewest Dendermonde - Sint-Niklaas; ABVV-gewest Waasland
"Collection: ABVV-gewest Waasland; Biografie: De gewestelijke afdelingen van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) groeperen sinds 1945 de ABVV-leden per streek. ABVV-gewest Sint-Niklaas was dan ook de gewestelijke afdeling van de socialistische vakbond in het arrondissement Sint-Niklaas. In 1975 werd van hoger hand besloten tot een fusie met het gewest Dendermonde.Biografie: Dit gewest ontstond in 1975 na een fusie van de gewesten Dendermonde en Sint-Niklaas van het ABVV. Het had de respectievelijke arrondissementen als werkingsgebied. Het nieuwe gewest zou het echter slechts enkele jaren uithouden; in 1979 werd besloten het gewest te defusioneren.Biografie: Deze gewestelijke afdeling van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) ontstond in 1979 na het uiteenvallen van ABVV-gewest Dendermonde – Sint-Niklaas. Het werkingsgebied is identiek aan dat van het oude ABVV-gewest Sint-Niklaas. Het ABVV-gewest Waasland bleef bestaan tot de fusie met de ABVV-gewesten Dendermonde en Gent in het nieuwe ABVV-gewest Scheldeland. Die fusie vond plaats begin 1999. Level of description: File; Series: 404: Archief van ABVV-gewest Waasland en haar voorgangers ABVV-gewest Sint-Niklaas en ABVV-gewest Dendermonde-Sint-Niklaas"