sch000039: De neerlaag - Hubers, J.J.
"Centraal op de voorgrond 2 liggende naakte mannen met daartussen een gebroken vlaggenstok met flarden van een vlag. Aan de horizon links een stadsgezicht met een opkomende zon en daarboven in een halve cirkel 'RERUM NOVARUM' en rechts een groep mannen die rode vaandels dragen. Getekend onderaan links J.J. Hubers 1930. Onderaan op de houten kader in een banderol:'DE NEERLAAG Geschenk van J.J. Hubers aan de BWP - Oostende, 1-1-1932. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"