med000052: Belgische Socialistische Partij, Maurice Merckx - Dupon, Josuë
"Erepenning met aan de voorzijde de afbeelding van een naakte jongeman die met een werktuig met lange steel een steen lijkt los te wrikken, aan zijn bil gesigneerd: 'Josue Dupon', onder de afbeelding staat het woord: 'WILSKRACHT'. Centraal op de keerzijde staat de tekst: 'B.W.P. / MERCKX / MAURICE'. Maurice Merckx (1896 - 1978) was sociaaldemocraat en propagandist van de Belgische Socialistische Partij. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"