354.12: Briefwisseling van Eric Van Renterghem uit hoofde van zijn functie als voorzitter - De Wielewaal-afdeling Gent
"Collection: De Wielewaal; Biografie: De Wielewaal was een Vlaamse ornithologische ledenvereniging die op 15 februari 1933 te Antwerpen werd opgericht. Het voornaamste doel van de vereniging was de kennis van in het wild levende vogels te bevorderen en te verspreiden onder het bredere publiek. Daartoe werden niet alleen gezamenlijke uitstappen (excursies) ingericht, maar werden ook voordrachten gegeven en cursussen ingericht. Vanaf 1938 verscheen het tijdschrift en ledenblad De Wielewaal.