188.00116: Correspondentie met comité Dendermonde - BUVV
"Collection: Belgische Unie voor de Verdediging van de Vrede (BUVV); Biografie: De Belgische Unie voor de Verdediging van de Vrede (BUVV) ontstond in 1949 als Belgische afdeling van de Wereldvredesraad en was tot de jaren zestig een goed uitgebouwde vredesorganisatie met internationale banden, vooral dan met de landen van het voormalige Oostblok. Na de hoogtepunten van de anti-atoommarsen en de Vietnambetogingen kwam de werking van de BUVV meer te liggen op het educatieve. De organisatie werd bij het begin van de jaren zeventig omgevormd tot de vzw Vrede. Level of description: File; Series: 188: Archief van Belgische Unie voor de Verdediging van de Vrede (BUVV)"