af006238: Eerste vredesconferentie. Ontwikkelen en ontwapenen. Het Europese veiligheidsbeleid onder de loep - Vrede; Spriet, Georges
"Affiche uitgegeven in 2004 door Vrede voor de 1e vredesconferentie ‘Ontwikkelen en ontwapenen. Het Europese veiligheidsbeleid onder de loep’. Tekst: Eerste vredesconferentie. Ontwikkelen en ontwapenen. Het Europese veiligheidsbeleid onder de loep. Zaterdag 11 december 2004. De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel. Programma: 10u15: Onthaal; 10u45 – 12u: Menselijke veiligheid en de EU-strategie – inleiding door Europarlementslid en Duits vredesactivist Tobias Pflüger; 13u15 – 16u: Twee reeksen workshops – rond mislukte staten, Europees leger, ecologische schuld, interventie, Turkije, Midden-Oosten, burgerrechten, … met Francine Mestrum, Sami Zemni, Leida Rijnhout, Lode Vanoost, Paul Vanden Baviere, Tim Raeymaekers, Jos Vander Velpen, Ludo De Brabander, Vera Pletinckx, Chris Den Hond; 16u15 – 17u15: EU, wereldmacht of wereldpartner – panelgesprek met o.a. Erik Meijer. Doorlopende film en video i.s.m. Bevrijdingsfilms. Een initiatief van: Attac Vlaanderen, Christenen voor het Socialisme, Imavo, KP, Ma sereelfonds, Oxfam-Solidariteit, Socialisme zonder Grenzen – SAP, Uilekot Herzele & Werkgroep Internationale Samenwerking, Vonk, Vrede vzw. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"