087.00216: Dossier betreffende de firma Vermeulen - TACB-afdeling Sint-Niklaas
"Collection: TACB-afdeling Sint-Niklaas; Biografie: De TACB vertegenwoordigde de ABVV-leden die werkzaam waren in bedrijven die vallen binnen de sectoren textielnijverheid, breigoederen en vlasnijverheid. In de regio Sint-Niklaas had de TACB een zeer grote afdeling omdat er veel bedrijven uit die sectoren aanwezig waren. Een aantal van de grootste en meest bekende firma's waren: Filteint, Waesland, Bruggeman en Domo. Tegen het einde van de jaren 1970 – begin jaren 1980 gingen echter veel firma's failliet en slonk ook de grootte en de macht van de TACB. Deze trend kon men in heel België waarnemen. Uiteindelijk fusioneerde de TACB met de CKAVB en de Centrale der Diamantbewerkers in 1994 tot ABVV – Textiel-Kleding-Diamant. Level of description: File; Series: 087: Archief van Textielhuis Sint-Niklaas"