af000652: Wielrijders geef acht - Colier, Robert; BWP (1925)
"Affiche uitgegeven in 1925 door BWP voor de provincieraadsverkiezingen. Afbeelding: tekening van een uitvergrote fietsplaat waaraan nog een bordje hangt. Tekst op de fietsplaat: 1925 8ste november provinciale verkiezingen. Tekst op het bordje: Wielrijders geef acht! De provinciale katholieke meerderheid legt ieder jaar de hand op tenminste twee milioen franken tot onderhoud harer partijinstellingen. 't Is gansch de opbrengst van den taks op de rijwielen, het voertuig van den kleinen man. Tekst onderaan: Weg met de klerikale partij die leeft en teert met het geld der wielrijders. Op 8e November gestemd voor de Socialisten. LITH. ROB COLIER, GENT. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"