433.11: Formulieren voor het personeel van de schrijnwerkerij van Jozef De Backer over pensioenbijdragen loonboekjes - De Backer, Jozef
"Collection: De Backer Jozef; Biografie: Deze zoon van Adolf De Backer, de beheerder van verschillende coöperatieven in Gent, werd geboren in 1883 en was een meubelmaker. Hij baatte een klein atelier uit maar kreeg financiële problemen door het failliet van de Bank van de Arbeid. Hij was lid van socialistische organisaties en was vooral actief in de wijkclub Vrijheid door Broederschap die door zijn vader opgericht was. Hij was vooral begaan met sport- en muziekverenigingen. Zo werd hij secretaris van de Arbeiderssportfederatie en ondervoorzitter van het Verbond der Muziek- en Koorzangverenigingen van Oost-Vlaanderen. Zijn dochter is Henriëtte De Backer; zij was actief in de coöperatieve vrouwenbeweging De Samenwerkster. Level of description: File; Series: 433: Archief van Jozef De Backer"