249.33: Omzendbrieven van de Socialist Workers Party (SWP) in de Verenigde Staten: reeksen Internal Information Bulletin en Discussion Bulletin - Desolre, Guy
"Collection: Desolre Guy; Level of description: File; Biografie: Guy Desolre was vanaf eind jaren 1950 actief als revolutionair-socialistisch militant in de socialistische studentenbeweging (Etudiants Socialistes) en in de socialistische jeugdbeweging (Jeunes Gardes Socialistes). Als lid van de Belgische afdeling van de Vierde Internationale was hij betrokken in de ontwikkelingen rond de vorming van linkerzijde in en naast de BSP. Uiteindelijk was hij één van de oprichters van de Revolutionaire Arbeidersliga (RAL) in 1971. Een jaar later verliet hij deze organisatie en richtte hij de Groupe Marxiste Internationaliste op. Tot 1980 gaf hij het blad ‘La Brèche’ uit. Series: 249: Archief van Guy Desolre"