087.00238: Dossier betreffende de wasserij De Ster - CKAVB-afdeling Sint-Niklaas
"Collection: TACB-afdeling Sint-Niklaas; Biografie: De CKAVB vertegenwoordigde de ABVV-leden die werkzaam waren in bedrijven die vallen binnen de sectoren confectie en wasserijen (evenals een aantal oudere, nu nauwelijks nog bestaande sectoren zoals de kousenhermaaknijverheid of de sector kantwerk-borduurwerk-bepaarlen). In de regio Sint-Niklaas waren een aantal grote confectiebedrijven, maar de CKAVB had nooit zoveel leden als de TACB. Gekende firma's waren: H.D. Lee of Belgium, Forma en Sneeuwwitje's verenigde bedrijven. Ook hier zette zich de hoger beschreven trend van fabriekssluitingen en afnemende ledenaantallen zich door. De fusie met de TACB was het logische gevolg. Level of description: File; Series: 087: Archief van Textielhuis Sint-Niklaas"