vl000373: Algemene Centrale Zakkenmaaksters, Antwerpen 1919-1922
"Vlag van de Algemene Centrale Zakkenmaaksters van Antwerpen, 1919-1922. De vlag bestaat uit horizontale banen van ongelijke lengte, puntvormig uitlopend aan de vluchtzijde. Aan de broekzijde: een donkerblauwe verticale baan met in de broektop schaar en draad, en in de broekhoek mes en polijststok. In het midden van de broekzijde: een arbeidster (buste) met om het hoofd een rode sjaal met witte bollen. Naast haar profiel, horizontaal, een eikentak. In de bovenste rode baan, twee jaartallen. In de middenste baan, de naam van de organisatie. In de onderste rode baan, de plaatsnaam. Goudkleurige franjes. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"