af000798: Opgelet! Rode fietsers... - Wolinski, Georges; Jongkommunisten; Gavel, Jos (1982)
"Affiche van Georges Wolinski uitgegeven in 1982 door de Jongkommunisten voor milieubescherming. Afbeelding: karikatuur van een meisje en een jongen die mekaar al fietsend kussen. Tekst: OPGELET! RODE FIETSERS..... Trek je rode kleren aan en fiets langs onze Aalsterse fietsosnelwegen sic, over onze unieke put-en-bult straten. Snuif onze heerlijke Amylum stadslucht op. Kom tot rust op onze vele groenrijke woonerven of aan de romantische oevers van onze frisse Dender, waar de viskes je vriendelijk toelachen....... AFSPRAAK OP 21-8 OM 9 UUR AAN HET STADHUIS VOOR HET VERTREK VAN DE FIETSTOCHT. NIET VERGETEN: - je fiets - je boterhammekes - rode spullen. ORG: JONGKOMMUNISTEN. Ver. Uitg. Jos Gavel - Zavelbaan 71 - 9300 Aalst. WOLINSKI. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"