fo019779: P&V, La Prévoyance Sociale, Tombeek, Sanatorium Joseph Lemaire (Honderd jaar P&V 1907-2007 : het unieke verhaal van een coöperatieve verzekeringsmaatschappij)
"Zwart-witfoto van de galerij met ligstoelen voor de patiënten in het sanatorium Joseph Lemaire. Tombeek,1937. Het sanatorium lag temidden van een groene omgeving, op het plateau tussen de Lane- en de Dijlevallei. Het sanatorium werd een pareltje van architectuur en één van de hoogtepunten van modernistische bouwkunst in België. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"