pr003222: Huldiging Jan Baghus, 11-juliviering Kortrijk 1988 - Vervliet, Koen
"Zeefdruk met de afbeelding van een portret van Jan Baghus, geschriften en een betogende massa. Linksonder staat de oplage 41/100, rechtsonder gesigneerd 'Koen Vervliet'. Bij de zeefdruk zit een kaart met de afbeelding van het hoofd van Baghus en de tekst: 'Herinnering aan de 11-juliviering te Kortrijk. Voor Recht en Vrijheid in Solidariteit. Kortrijk 8 juli 1988. Met de groeten van E. Vercarre, Secretaris, R. Laridon, Coördinator, E. Vergult, VF Kortrijk voorzitter' en handtekeningen. Jan Baghus (1904-2001) was een socialistisch vakbondspropagandist, lokaal leider van de BWP en de BSP en medeoprichter, leider van de Socialistische Arbeiders Radio Omroep voor Vlaanderen (SAROV). FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"