af017932: Tusschen twee Walen, die te Brussel den kiesstrijd voeren, heeft het V.N.V. zijn keuze gedaan. Schande over het V.N.V. - Samenwerkende drukkerij Lucifer; BWP
"Affiche uitgegeven in 1937 door de Belgische Werkliedenpartij (BWP) voor de verkiezingen. Tekst: TUSSCHEN TWEE WALEN, die te Brussel den kiesstrijd voeren, heeft het V.N.V. ZIJN keuze gedaan. Schande over het V.N.V. Aan den eenen kant VAN ZEELAND: die, Ondergouverneur der Nationale Bank, nooit bankier was van een private bankzaak; die weigerde met een Sapn den vriend van Degrelle en de Clercq, in 1934 met de bankiersregeering mee te werken; die het land redde, nadat de bankiers en de trustmannen, die nu Rex steunen, het aan den rand van den afgrond brachten; die trouw zwoer aan onze vrijheden en onze democratische instellingen; die onzen Vlaamschen landaard eerbiedigt; die, overtuigd van zijn plicht als Staatsleider, Vlaamsch leerde en Vlaamsch spreekt. Aan den andere kant DEGRELLE: die het mirakel van Beauraing exploiteerde en er een vulgaire handelszaak van maakte; die zich betalen liet door de banksters voor de ziel van het kind-propaganda; die, nadat de socialisten de openbare meening reeds lang over de financieele schandalen hadden ingelicht, een modderkampagne inrichtte, terwijl Les Editions Rex zelf in failliet was; de man van de Hitler-methoden, die heerschen wil door de fascistische terreur; die het tijdens zijn jarenlang verblijf in Leuven de moeite niet waard achtte Vlaamsch te leeren. VLAMINGEN! geeft aan het on-volksche, on-Vlaamsche V.N.V., aan de verraders der fiere Vlaamsche democratie, welke meer dan zes eeuwen oud is, den GENADESLAG. STEMT VOOR VAN ZEELAND onder nummer 1. WETGEVENDE VERKIEZINGEN VAN 11 APRIL 1937. VRIJ VAN ZEGEL. Sam. drukk. Lucifer (best.: S. Vanden Bosch), Kapellemarkt, 8, Brussel. Propaganda-Centrale der B.W.P. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"