795.70: Dossier betreffende het project The True Tempest in Oostende - kleinVerhaal
"Collection: kleinVerhaal vzw; Biografie: De vzw kleinVerhaal werd opgericht in 2002 toen de stad Brugge de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa’ verkreeg en hierrond activiteiten organiseerde. De vzw was betrokken bij de educatieve omkadering van drie tentoonstellingen en werkte een programma uit voor Brugse basisscholen. De jaren nadien groeide de vereniging uit tot een participatieve kunstpraktijk die inspeelt op wat er in de actualiteit gebeurt op cultureel vlak, voornamelijk in Oostende en Brugge, en daar een kunsteducatief antwoord op biedt. Samen met geëngageerde kunstenaars uit de film-, dans- en muzieksector worden producties opgesteld waar mensen uit alle geledingen van de maatschappij in de kunsten kunnen duiken. Enkele voorbeelden zijn de projecten GoedGekruid en Museumjasjes, ontwikkeld samen met de stedelijke musea Brugge, het Be-Part Atelier Waregem, het Airbag-festival samen met cultuurcentrum Brugge, en de samenwerking met Wijk-Up, met als doel in te spelen op de eigen culturele identiteit van buurten.