Al de liberale liedjes en gedichten van Nap. Destanberg 1846-1866 [Bladmuziek] - Destanberg, Nap. (Gent: Van de Weghe, 1866)
"Deze publicatie bevat volgende liederen :Ga, boekje liefDe liberalen zwemmen bovenAan Van RyswijckHet brood van het gevangDe werkmanskielDe koewachterMijn dromenDe boekdrukkunstDe doodstrafMeiliedDe schoone bader van BlankenbergheBoeren-impostEen goed schoolmeesterDe God der vervelingHet spel van Pier-Jan-KlaasDe geutsche verhuizingDe werkmanMijn land vooralDe kaartenkijksterDe garnaalvisscherGoedkoopDe speldewerkstersDe waarzegsterArme jongenAch! had ik toch de BroederminBoschliedDe Gentenaars op reisHeynauDe vogelenHet waschmeisjeWat ik wilDe jongens van Gent of 't volk van ArteveldeHet fabrieksmeisjeBetrouwen op GodDe vervalsching der eetwarenDe straatjongensDe zeeschelpjesies ministerNe Vlaamsche werkmanCies zijn wenschenKirremesse van VinderheijteBaas Kimpe's tjakkeDe bierenEen lied voor het volkMoeder MarianneDanklied aan de Zonder NaamDecemberliedPierlala en KimpeGe meugt nie slapenKraaien en uilenMeimaandVaarke welgezindNe eent voor St.-Pieter't Oktrooi is afVijftein miljoentjes als 't u belieftKarnaval-liedjeNa 't verblijden, komt het ljidenOp 't banket der VineenVincentiussenHet hoogste goedDe lenteVaarke welgezindTjeef BierbuikTjilleke leeft nogBlond en bruinWat de donder kan doen't Is al wegGenade voor de verwezenenOnze fabriekswerkersHet weerDe winter genaktKlacht van den petaterAan Mijnheer Van de WoestijneHet zomerliefEen goê zalig nieuwjaarOnder den olmenboomVergeet den armen nietHet gentsch bierAlle goede dingenbestaan uit drijende karnavalSadonesLegende van de vier onnoozele martelaarsDe Petrus-penningDe lotingDe CarrouselBegijne-klachtHet kleed van het weeskindWat is een Vlaming?Het vrijenAan LuikBedankingen aan Mgr DelebecqueMinne-liedjeDe DoodstrafHulpAan Jan Van RijswijckKlaas-liedekenNieuwjaarslied voor 19863De St.-PieterspenningDankliedDe broers uit PolenKus mij frisch en gaJaak van ArteveldeOp 'nen verschen kerfBedelbriefDe framessonsZonder naam, niet zonder hertDe lotingHet zomerliefLiedje der independantsDe meuleniersM. Van de WoestyneBiecht aan Monseigneur MalouDe kandidaat KwekWat zou hij zeggenDe nachtelijke wapenschouwMadameken lief, blijf bij uw kindDe dievenHet onderwijsAan M. LaurentEen woordteken aan de boerkens't En help toch niet!WelkomDe boteressen van LuikAlgemeene kermis van 1863Het sfeertje van de kermisIs het misschien niet waar?Feest van ArteveldeHij staat erElk is dief in zijn ambachtZ'en durven niet - Z'en kosten nietDe gele blaârkeusAan den heer minister, Alfons VandenpeereboomDe nederige dorpspastoorDe dorenhaagPierlala in ChinaKokedie de spekkemanAls 't u belief voor de Sans nomsBerkem bessemsTusschen hangen en verworgenMenschen! gij zijt broedersVerjaardagDe bloedwetZe durven toch!Naar MexicoCallierCies kan zwijgenCies aan zijne vrienden van den buitenEn nog een liedje, fallaladera falladera, enzJan de petaterDe deserteursDe soldaat is kwaad en de kapitein en geeft er niet omDe zonder naam, nier zonder dorstEerlijk en wettelijkHet onkruidDe liberale dievenVroeger en nuAan onze vrienden van BruggeTriomfliedAls 't kalf verdronken isDe Bisschop van GentAan ZIjne hoogweNiet groetenerdigheid Monseigneur BraeqIn de lochtIn of uitDe Beurzen-CourantGister en vandaagFrans LaurentKerstliedjeHet Lied van RoosEen zalig nieuwjaar aan den pausWeduwen en weezen van Dour't RegentDe maaiersAan GoumodDe besten gaan het eersteDe bliekenEen simpel woordeken aan M. den bisschop Henrieus-Franeiseus BraeqDe kerkhovenAbraham LineolnDe twee feestenLieverLiedje van den droeven soldaatDe agjonsigenStrijksiers-MestdagEen liedje voor de weldenkendenPetitie aan Monseigneur BraeqDe MuggenKlacht van eenen boeren-kiezerHet KruiskenDe groenselvrouwenTitaloo't Is te warmWaaraan denkt zijTerugkeer uit KamerijkDen heere Joseph Van den BergheDe winterDe CapucienenDankliedHet liedeken van Jaaksken met zijn fluitjeEen alkoof bij zonnen-opgangLitanie tegen den Antechrist Jules Bara, minister van justitieBara-BarabasDe zang van den SabbathLeopold I - Leopold IIDe koning is dood! Leve de koning!LiefdadigheidAan Victor DriessensMeiliedMiekenDe politiek van ThrezeKlachten van een getrouwde manMet den kaas vangt men de muizenAntwoord op eene vraagIn de hand lezenSalut à la majesté tombéeDe Pover op den sneeuw"