af014441: Koninkrijk België honderdste verjaardag van 's lands onafhankelijkheid - Collon, Jean-Roch; De Grève, J.; Nationale Commissie (1930)
"Affiche ontworpen door Jean-Roch Collon uitgegeven in 1930 door de Nationale Commissie voor de viering van honderd jaar onafhankelijkheid van België. Afbeelding: tekening van een vrouw in lang kleed en met kroon; wapenschilden van alle provinciehoofdplaatsen van België. Tekst: 1830-1930. GROOTE JUBELFEESTEN. De feesten met vetgedrukte letter, zijn ingericht door de Nationale Commissie. Deze met rood gedrukte letters, zullen vereerd zijn door de tegenwoordigheid van de Koninklijke Familie. BRUSSEL. 13 APRIL. Optocht van de Boogschuttersgilden van België. – 17 MEI. Opening van de Tentoonstelling der Belgische Kunst sedert 1830. – 25 MEI. Militaire vliegfeest. – 5, 7, 8 EN 9 JUNI. GROOT MILITAIR FEEST. – 15 JUNI, 10 AUG., 7 SEPTEMBER. Brusselsche Ommegang. – 20 JULI. Vlaggen- en Juweelen-stoet van de Gilden van België. OUDSTRIJDERSFEEST. – 21 JULI. TE DEUM. FEESTMAAL VAN DE BURGEMEESTERS. VADERLANDSCH FEEST. – 22 JULI. Inhuldiging van het Olympisch Stadion. – 23 JULI en 3 AUG. GROOTE GESCHIEDKUNDIGE STOET. – 26 en 27 JULI, 9, 11, 17, 23 en 24 AUGUSTUS, 1 SEPTEMBER. GROOTE MUZIEK-CYCLUS. – 24 en 30 AUGUSTUS, 14 SEPTEMBER. Moderne lichtstoet. – 14 SEPTEMBER. NATIONALE ARBEIDSTENTOONSTELLING. – 20 tot 23 SEPTEMBER. Hulde aan de Helden van 1830. – Historische Tentoonstelling van 1830. – Versiering en algemeene verlichting van de stad. ANTWERPEN. 26 APRIL. OPENING VAN DE WERELDTENTOONSTELLING VOOR KOLONIEN, ZEEVAART EN VLAAMSCHE KUNST. Oud-België. – 31 MEI. Opening van de Tentoonstelling van Vlaamsche Kunst. – 29 JUNI. Militair feest. – 27 JULI. KONINKLIJK BEZOEK. KOLONIAAL FEEST. Venetiaansch nachtfeest. – 27 JULI, 10 en 15 AUG. Geschiedkundige Stoet. – 17 AUGUSTUS. Wereldberoemde processie van Onze-Lieve Vrouw. Groote Muziekuitvoeringen. Vlaggenwedstrijden. BRUGGE. 29 JUNI. Plechtige ontvangst van de leden der Verbroedering van de 4e en 24e linieregimenten. – 6 JULI. Inwijding van het nieuw Museum voor schilderkunst. Opening van de Tentoonstelling van oude toegepaste kunst. – 13 JULI EN 17 AUGUSTUS. Stoet van het Guldenvlies. – 27 JULI. Te Deum. Bloemenstoet naar de Graven der gesneuvelde soldaten. Lichtoptocht en vuurwerk. – 24 AUGUSTUS. KONINKLIJK BEZOEK. Feestelijke verlichtingen. GENT. 11 MEI. Internationale paardenwedrennen. – 29 MEI. Internationale roei en zeilwedstrijden. Groote zeevaartstoet. – 29 JUNI. Opening van de Tentoonstelling voor Bloemensierkunst. Opening van de Folklorische Tentoonstelling. – 13 JULI. KONINKLIJK BEZOEK. Te Deum. Geschiedkundige stoet. – 20, 22 EN 24 JULI. Levende beelden voorstellende « Het Lam gods ». – 28 SEPTEMBER. Paardenwedrennen. – APRIL TOT SEPTEMBER. Sportfeesten. BERGEN. 1 JUNI. KONINKLIJK BEZOEK. Opening van de Tentoonstelling der kunstgewrochten van de oude Henegouwsche meesters. – 8 JUNI. Groot Concert van oude en hedendaagsche muziek van Henegouwsche meesters. – 29 JUNI. Geschiedkundige stoet. Vlaggen optocht. Nachtfeest. – 6 JULI. Groot Concert van Belgische muziek. – 13 JULI. Koloniale feesten. Militairfeest. Feestelijke verlichtingen. – 22 JULI. Nationale feestdag. – 17 AUGUSTUS. Tentoonstelling van de werken der hedendaagsche kunstenaars van Henegouwen. – 21 SEPTEMBER en 4 OCTOBER. Vaderlandsche plechtigheden. LUIK. 3 MEI. OPENING VAN DE WERELDTENTOONSTELLING. (Nijverheid, Wetenschappen en Toepassingen, Oud-Waalsche Kunst. – 25 MEI. Oudstrijdersfeest. – 15 JUNI, 13 JULI en 24 AUGUSTUS. Stoet van de oude volksliederen. – 22 JUNI. Geschiedkundige optocht en vaandelstoet. – 2 AUGUSTUS. FEEST VAN DEN ARBEID. KONINKLIJK BEZOEK. – MEI TOT SEPTEMBER. Kunst- en sportfeesten. HASSELT. 24 APRIL. Inwijding van de Kanaalwerken Antwerpen-Luik. 13 JULI. Militair feest. 15 AUGUSTUS. KONINKLIJK BEZOEK. Geschiedkundige stoet. Uitvoering van de feestcantate. 31 AUGUSTUS. Opening van de Tuinbouwtentoonstelling. 28 SEPTEMBER. Sluiting van het muziektoernooi. 21 DECEMBER. Sluiting van het tooneeltoernooi. AARLEN. 8 JUNI. Zomercarnaval. – 9 JUNI. Veetentoonstelling. – 29 JUNI. Koloniale feesten. Geschiedkundige stoet. – 22 JULI. Nationale feesten. Militaire wapenschouwing. Te Deum. Concert. School-optocht. – 27 JULI. Tentoonstelling van Luxemburgsche kunst. Turnfeesten. – 17 AUGUSTUS. KONINKLIJK BEZOEK. Vlaggenstoet. – 24 AUGUSTUS. Herdenkingsdag. Huldebetooging door de vaderlandslievende vereenigingen. – 21 SEPTEMBER. Herdenking van de septemberdagen van 1830. – MEI TOT SEPTEMBER. Doorloopend muziekfestival. – APRIL TOT SEPTEMBER. Sportfeesten. NAMEN. 29 JUNI. Vaderlandsche plechtigheid. – 13 JULI. Geschiedkundige stoet. – 10 AUGUSTUS. KONINKLIJK BEZOEK. Militair feest. – 17 AUGUSTUS. Herdenkingsdag. – 24 AUGUSTUS. Opvoering van « La Muette de Portici ». – 7 SEPTEMBER. Nachtfeest op de Maas. – 13 JULI TOT 15 SEPTEMBER. Tentoonstelling voor kerk en kloosterkunst. – 26 JULI TOT 6 SEPTEMBER. Tentoonstelling van Folklore, van oude kunst en voormalige nijverheidsbedrijven. KONINKRIJK BELGIE HONDERDSTE VERJAARDAG VAN 'S LANDS ONAFHANKELIJKHEID. JEANROCH COLLON. AFF. D'ART, J DE GRÈVE & Co BRUXELLES. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"