600.W: Websites - 't Uilekot
"Collection: 't Uilekot Herzele; Biografie: vzw 't Uilekot is een regionaal actiecentrum uit Zuid-Oost-Vlaanderen en is actief op drie domeinen: milieu, internationale solidariteit en cultuur. Ze helpen en adviseren een tiental buurtkomitees in hun acties tegen stortplaatsen, de aanleg van de N42, de ontginning van kleiputten, de uitbouw van een aantal woongebieden enz. Ze haalden in het verleden o.m. de pers door de acties van het Denderaktiekomitee rond waterzuivering en hun interventies samen met andere groepen in en rond d'Hoppebos te Flobecq. Ze zijn lid van de Bond Beter Leefmilieu. Hun Werkgroep Internationale Samenwerking houdt zich bezig met de vredesproblematiek, racisme en noord/zuid-verhoudingen. Ze doen op hun manier aan globalisering door te vinden dat al deze problematieken aan mekaar vast hangen. Ze zijn actief in de brede beweging van mensen die de bijeenkomsten van onze regeringsleiders aangrijpt om te contesteren en volgen het Wereld Sociaal Forum en andere actief op. Ze lopen in die zin dan ook zeker niet wild van het huidige maatschappelijke systeem en zijn economische ordening. Ze zoeken naar alternatieven en verzetten zich door acties, vormingen enz. tegen de sluipende verrechtsing met extreem-rechts. Daarnaast organiseren ze regelmatig debatten, optredens, literaire avonden, theater enz. Level of description: Sub-fonds; Series: 600: Archief van 't Uilekot"