med001040: Bezoek van Koning Fouad I (Egypte) aan België, 1927 - Devreese, Godefroid
"Penning met op de voorzijde de afbeelding van een liggende sfinkx en leeuw, bovenaan twee tabletten met hiëroglyfen. Onderaan de tekst: VISITE OFFICIELLE / DE SA MAJESTÉ FOUAD I / ROI D'EGYPTE / A LA BELGIQUE / XXVI - XXVIII OCTOBRE/ MCMXXVII. Bovenaan langs de rand de tekst: EGYPTE - BELGIQUE. Links langs de rand gesigneerd: G. Devreese. Op de keerzijde het profielportret van koning Fouad I naar rechts, rond de rand Arabisch schrift. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"