af004861: Bent u onze ideale spaarder of belegger? - Netwerk Vlaanderen; Vermeersch, Kristien
"Affiche vermoedelijk uitgegeven in 2005 door Netwerk Vlaanderen tegen investeringen door financiële instellingen van activiteiten die mensenrechten ernstig schenden. Afbeelding: lachend vrouwenhoofd met bankbiljet van 5 euro over de mond. Tekst: Bent u onze ideale spaarder of belegger? Wapenindustrie, milieuvervuiling, kinderarbeid, sociale uitbuiting, discriminatie, genetische manipulatie, privatisering van basisvoorzieningen, schending van mensenrechten… Vertelt uw bank wat zij met uw geld doet (spaarrekening, belegging, verzekerings- of pensioenfonds)? Hoezo nee? Nochtans 'werken' zij met uw geld. Banken en financiële instellingen bepalen mee de richting en de snelheid van onze samenleving. Zij beslissen namelijk welke bedrijven, instellingen, landen en sectoren over geld mogen beschikken, en welke niet. Gebruik daarom uw invloed als consument, en vraagt samen met Netwerk Vlaanderen om duidelijkheid. Surf naar www.netwerk-vlaanderen.be/actie en onderteken onze petitie. Stap naar uw bank, en vraag om duidelijke informatie: kan uw bank garanderen dat uw geld geen schade toebrengt aan mens en milieu? Welke bedrijven en instellingen financieren zij en voor welk bedrag? Meer info: www.netwerk-vlaanderen.be, t 02 201 07 70, axie@netwerk-vlaanderen.be. V.u. Netwerk Vlaanderen vzw, Kristien Vermeersch, Vooruitgangsstraat 333/9, 1030 Brussel. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"