fo019795: P&V, La Prévoyance Sociale, Tombeek, Sanatorium Joseph Lemaire
"Zwart-witfoto van koning Leopold III die een praatje maakt met een patiënt tijdens een bezoek aan het sanatorium Joseph Lemaire. Tombeek, 16 juni 1936. v.l.n.r.: koning Leopold III, Henri Lemaire, dr. Thysebaert (hoofdarts en directeur), Joseph Lemaire en Maxime Brunfaut (architect). Het sanatorium van La Prévoyance Sociale in Tombeek werd een pareltje van architectuur en één van de hoogtepunten van modernistische bouwkunst in België. Ook op medisch vlak behoorde het sanatorium tot de absolute top, het medisch korps beschikte over de meest moderne uitrusting. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"