af014012: Royaume de Belgique centenaire de l'indépendance nationale - Collon, Jean-Roch; De Grève, J.; Nationale Commissie (1930)
"Affiche van Jean-Roch Collon uitgegeven in 1930 door de Nationale Commissie voor de viering van honderd jaar onafhankelijkheid van België. Afbeelding: tekening van een vrouw in lang kleed en met kroon; wapenschilden van alle provinciehoofdplaatsen van België. Tekst: 1830-1930. Grandes Fêtes Jubilaires. Les fêtes en caractères gras sont organisées par la Commission Nationale. Celles en caractères rouges seront honorées de la présence de la Famille Royale. BRUXELLES. 13 AVRIL. Cortège des Gildes et Serments des Archers de Belgique. – 17 MAI. Ouverture de l'Exposition Centennale de l'Art Belge. – 25 MAI. Fête militaire d'aviation. – 5, 7, 8 et 9 JUIN. GRANDE FETE MILITAIRE. – 15 JUIN, 10 AOUT, 7 SEPTEMBRE. Cortège de l'Ommegang. – 20 JUILLET. Cortège des joyaux et drapeaux des Gildes et Serments de Belgique. – JOURNEE DES ANCIENS COMBATTANTS. 21 JUILLET. TE DEUM. BANQUET DES BOURGMESTRES. FETE PATRIOTIQUE. – 26 et 27 JUILLET, 9, 11, 17, 23, 24 et 30 AOUT, 1 SEPTEMBRE GRAND CYCLE MUSICAL. – 24 et 30 AOUT, 14 SEPTEMBRE. Cortège moderne de la lumière. – 14 SEPTEMBER. EXPOSITION NATIONALE DU TRAVAIL. – 20 au 23 SEPTEMBRE. Maniefstation aux Héros de 1830. – Exposition historique de 1830. – Décoration et Illumination générale de la ville. ANVERS. 26 AVRIL. OUVERTURE DE L'EXPOSITION INTERNATIONALE, MARITIME, COLONIALE ET D'ART FLAMAND. Vieille Belgique. – 31 MAI. Ouverture de l'Exposition d'Art flamand. – 29 JUIN. Fête militaire. – 27 JUILLET. VISITE ROYALE. FETE COLONIALE. Fête vénitienne de nuit. – 27 JUILLET, 10 et 15 AOUT. Cortège historique. – 17 AOUT. Procession de Notre-Dame. Grandes manifestations musicales. Concours de drapeaux. BRUGES. 29 JUIN. Réception solennelle des membres de la fraternelle des 4e et 24e régiments de ligne. – 6 JUILLET. Inauguration du nouveau musée de peinture et de l'Exposition des Arts anciens appliqués. – 13 JUILLET et 17 AOUT. Cortège de la Toison d'or. – 27 JUILLET. Te Deum. Cortège fleuri aux Tombes des Soldats. – Retraite aux lumières et Feu d'artifice. – 24 AOUT. VISITE ROYALE. Illuminations. GAND. 11 MAI. Courses internationales de chevaux. – 29 MAI. Régates internationales d'aviron. Grande cortège nautique. – 29 JUIN. Ouverture de l'Exposition des Arts décoratifs floraux. Ouverture de l'Exposition de folklore. – 13 JUILLET. VISITE ROYALE. Te Deum. Cortège historique. – 20, 22 et 24 JUILLET. Représentation vivante de l'Agneau Mystique. – 28 SEPTEMBRE. Fête hippique. AVRIL A SEPTEMBRE. Manifestations sportives. MONS. 1 JUIN. VISITE ROYALE. Inauguration de l'Exposition des Maîtres anciens du Hainaut. – 8 JUIN. Grand Concert de musiques ancienne et moderne du Hainaut. – 29 JUIN. Cortège historique. Cortège des drapeaux. Fête de nuit. – 6 JUILLET. Grand Concert de musique belge. 13 JUILLET. Journée coloniale. Fête militaire. Illuminations. – 22 JUILLET. Fête nationale. – 17 AOUT. Exposition des artistes contemporains du Hainaut. – 21 SEPTEMBRE et 4 OCTOBRE. Manifestations patriotiques. LIEGE. 3 MAI. OUVERTURE DE L'EXPOSITION INTERNATIONALE (Grande Industie, Sciences, Applications, Art wallon ancien). – 25 MAI. Fête des Combattants. – 15 JUIN, 13 JUILLET et 24 AOUT. Cortège des vieilles chansons. – 22 JUIN. Cortège historique et Cortège des drapeaux. – 2 AOUT. VISITE ROYALE. FETE DU TRAVAIL. – MAI A SEPTEMBRE. Manifestations artistiques et sportives. HASSELT. 24 AVRIL.L Inauguration des travaux du canal Liège-Anvers. 13 JUILLET. Fête militaire. 15 AOUT. VISITE ROYALE. Cortège historique. Cantate. 31 AOUT. Ouverture de l'Exposition d'horticulture. 28 SEPTEMBRE. Finale du Tournoi musical. 21 DECEMBRE. Finale du Tournoi dramatique. ARLON. 8 JUIN. Carnaval d'été. – 9 JUIN. Concours d'élevage. 29 JUIN. Journée coloniale. Cortège historique. – 22 JUILLET. Fête nationale. Revue Militaire. Te Deum. Revue des écoles. Concert. 27 JUILLET. Salon d'art Luxembourgeois. Fête de gymnastique. – 17 AOUT. VISITE ROYALE. Manifestation des drapeaux. – 24 AOUT. Journée du Souvenir. Manifestation des sociétés patriotiques. – 21 SEPTEMBRE. Commémoration des journées de 1830. – MAI A SEPTEMBRE. Festival permanent. – AVRIL A SEPTEMBRE. Manifestations sportives. NAMUR. 29 JUIN. Cérémonie patriotique. – 13 JUILLET. Cortège historique. – 10 AOUT. VISITE ROYALE. Fête militaire. – 17 AOUT. Journée du Souvenir. – 24 AOUT. Représentation de « La Muette de Portici ». – 7 SEPTEMBRE. Fête de nuit sur la Meuse. – 13 JUILLET au 15 SEPTEMBRE. Exposition des trésors d'art religieux. – 26 JUILLET au 6 SEPTEMBRE. Exposition de Foklore, d'art et d'industries anciennes. ROYAUME DE BELGIQUE CENTENAIRE DE L'INDEPENDANCE NATIONALE. GROOTE JUBELFEESTEN. De feesten met vetgedrukte letter, zijn ingericht door de Nationale Commissie. Deze met rood gedrukte letters, zullen vereerd zijn door de tegenwoordigheid van de Koninklijke Familie. BRUSSEL. 13 APRIL. Optocht van de Boogschuttersgilden van België. – 17 MEI. Opening van de Tentoonstelling der Belgische Kunst sedert 1830. – 25 MEI. Militaire vliegfeest. – 5, 7, 8 EN 9 JUNI. GROOT MILITAIR FEEST. – 15 JUNI, 10 AUG., 7 SEPTEMBER. Brusselsche Ommegang. – 20 JULI. Vlaggen- en Juweelen-stoet van de Gilden van België. OUDSTRIJDERSFEEST. – 21 JULI. TE DEUM. FEESTMAAL VAN DE BURGEMEESTERS. VADERLANDSCH FEEST. – 22 JULI. Inhuldiging van het Olympisch Stadion. – 23 JULI en 3 AUG. GROOTE GESCHIEDKUNDIGE STOET. – 26 en 27 JULI, 9, 11, 17, 23 en 24 AUGUSTUS, 1 SEPTEMBER. GROOTE MUZIEK-CYCLUS. – 24 en 30 AUGUSTUS, 14 SEPTEMBER. Moderne lichtstoet. – 14 SEPTEMBER. NATIONALE ARBEIDSTENTOONSTELLING. – 20 tot 23 SEPTEMBER. Hulde aan de Helden van 1830. – Historische Tentoonstelling van 1830. – Versiering en algemeene verlichting van de stad. ANTWERPEN. 26 APRIL. OPENING VAN DE WERELDTENTOONSTELLING VOOR KOLONIEN, ZEEVAART EN VLAAMSCHE KUNST. Oud-België. – 31 MEI. Opening van de Tentoonstelling van Vlaamsche Kunst. – 29 JUNI. Militair feest. – 27 JULI. KONINKLIJK BEZOEK. KOLONIAAL FEEST. Venetiaansch nachtfeest. – 27 JULI, 10 en 15 AUG. Geschiedkundige Stoet. – 17 AUGUSTUS. Wereldberoemde processie van Onze-Lieve Vrouw. Groote Muziekuitvoeringen. Vlaggenwedstrijden. BRUGGE. 29 JUNI. Plechtige ontvangst van de leden der Verbroedering van de 4e et (sic) 24e linieregimenten. – 6 JULI. Inwijding van het nieuw Museum voor schilderkunst. Opening van de Tentoonstelling van oude toegepaste kunst. – 13 JULI EN 17 AUGUSTUS. Stoet van het Guldenvlies. – 27 JULI. Te Deum. Bloemenstoet naar de Graven der gesneuvelde soldaten. Lichtoptocht en vuurwerk. – 24 AUGUSTUS. KONINKLIJK BEZOEK. Feestelijke verlichtingen. GENT. 11 MEI. Internationale paardenwedrennen. – 29 MEI. Internationale roei en zeilwedstrijden. Groote zeevaartstoet. – 29 JUNI. Opening van de Tentoonstelling voor Bloemensierkunst. Opening van de Folklorische Tentoonstelling. – 13 JULI. KONINKLIJK BEZOEK. Te Deum. Geschiedkundige stoet. – 20, 22 EN 24 JULI. Levende beelden voorstellende « Het Lam gods ». – 28 SEPTEMBER. Paardenwedrennen. – APRIL TOT SEPTEMBER. Sportfeesten. BERGEN. 1 JUNI. KONINKLIJK BEZOEK. Opening van de Tentoonstelling der kunstgewrochten van de oude Henegouwsche meesters. – 8 JUNI. Groot Concert van oude en hedendaagsche muziek van Henegouwsche meesters. – 29 JUNI. Geschiedkundige stoet. Vlaggen optocht. Nachtfeest. – 6 JULI. Groot Concert van Belgische muziek. – 13 JULI. Koloniale feesten. Militairfeest. Feestelijke verlichtingen. – 22 JULI. Nationale feestdag. – 17 AUGUSTUS. Tentoonstelling van de werken der hedendaagsche kunstenaars van Henegouwen. – 21 SEPTEMBER en 4 OCTOBER. Vaderlandsche plechtigheden. LUIK. 3 MEI. OPENING VAN DE WERELDTENTOONSTELLING. (Nijverheid, Wetenschappen en Toepassingen, Oud-Waalsche Kunst. – 25 MEI. Oudstrijdersfeest. – 15 JUNI, 13 JULI en 24 AUGUSTUS. Stoet van de oude volksliederen. – 22 JUNI. Geschiedkundige optocht en vaandelstoet. – 2 AUGUSTUS. FEEST VAN DEN ARBEID. KONINKLIJK BEZOEK. – MEI TOT SEPTEMBER. Kunst- en sportfeesten. HASSELT. 24 APRIL. Inwijding van de Kanaalwerken Antwerpen-Luik. 13 JULI. Militair feest. 15 AUGUSTUS. KONINKLIJK BEZOEK. Geschiedkundige stoet. Uitvoering van de feestcantate. 31 AUGUSTUS. Opening van de Tuinbouwtentoonstelling. 28 SEPTEMBER. Sluiting van het muziektoernooi. 21 DECEMBER. Sluiting van het tooneeltoernooi. AARLEN. 8 JUNI. Zomercarnaval. – 9 JUNI. Veetentoonstelling. – 29 JUNI. Koloniale feesten. Geschiedkundige stoet. – 22 JULI. Nationale feesten. Militaire wapenschouwing. Te Deum. Concert. School-optocht. – 27 JULI. Tentoonstelling van Luxemburgsche kunst. Turnfeesten. – 17 AUGUSTUS. KONINKLIJK BEZOEK. Vlaggenstoet. – 24 AUGUSTUS. Herdenkingsdag. Huldebetooging door de vaderlandslievende vereenigingen. – 21 SEPTEMBER. Herdenking van de septemberdagen van 1830. – MEI TOT SEPTEMBER. Doorloopend muziekfestival. – APRIL TOT SEPTEMBER. Sportfeesten. NAMEN. 29 JUNI. Vaderlandsche plechtigheid. – 13 JULI. Geschiedkundige stoet. – 10 AUGUSTUS. KONINKLIJK BEZOEK. Militair feest. – 17 AUGUSTUS. Herdenkingsdag. – 24 AUGUSTUS. Opvoering van « La Muette de Portici ». – 7 SEPTEMBER. Nachtfeest op de Maas. – 13 JULI TOT 15 SEPTEMBER. Tentoonstelling voor kerk en kloosterkunst. – 26 JULI TOT 6 SEPTEMBER. Tentoonstelling van Folklore, van oude kunst en voormalige nijverheidsbedrijven. KONINKRIJK BELGIE HONDERDSTE VERJAARDAG VAN 'S LANDS ONAFHANKELIJKHEID. JEANROCH COLLON. AFF. D'ART, J DE GRÈVE & Co BRUXELLES."